Maatregelen Corona Afdeling Dagbeleving per 15-12-2020

 Maatregelen corona naar aanleiding van de lockdown ingegaan op 15-12-2020 Afdeling dagbeleving 

We begrijpen dat dit een spannende tijd voor u is, maar we willen u laten weten dat we ons uiterste best doen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Wanneer u hier vragen of opmerkingen over heeft, mag u ons te allen tijde bellen. Dit mag op nummer 06 21 41 27 65. 

Naar aanleiding van de tv-toespraak van de minister president Mark Rutte over het coronavirus en de lockdown die vanaf vandaag 15-12-2020 in is gegaan, willen we u op de hoogte brengen van de maatregelen die gelden bij Zorghuis Samen. In overleg met de familieraad en een delegatie van het personeel gaan de volgende maatregelen per direct in. 

De regering vindt het belangrijk dat de zorg zoveel mogelijk toegankelijk blijft. Uitoefening van niet-medische contactberoepen zijn gedurende de lockdown niet toegestaan, hieronder vallen de kapper en de pedicure. De zorg (waaronder de dagbeleving) valt onder de uitgezonderde contactberoepen en mag gedurende de lockdown wel doorgaan. Hierbij worden te allen tijde de gestelde maatregelen in acht genomen. Gezien de doelgroep is het houden aan de maatregelen soms best lastig, wij als begeleiders zullen hier op toezien en de maatregelen blijven herhalen. De volgende maatregelen zijn van kracht: 

– Voorafgaand aan het vervoer wordt er telefonisch contact gezocht met de vraag of de zorgvrager en/of diens huisgenoten klachten hebben die passen bij COVID-19. 

– Personeelsleden en zorgvragers dienen in de auto een mondkapje te dragen. 

– Er zullen maximaal twee zorgvragers per keer worden vervoerd. Eén zorgvrager mag naast de bestuurder zitten, één achter de bestuurder. 

– Er wordt anderhalve meter afstand gehouden. 

– Handen worden regelmatig gedesinfecteerd. 

Personeel 

Alle personeelsleden zijn er op geattendeerd alle maatregelen in acht te blijven nemen, aangezien zij een grote verantwoordelijkheid hebben voor de zorg van uw familielid. Ook heeft iedereen het advies gekregen de contacten te minimaliseren. 

Er is overleg met de scholen en overkoepelende organen over het wel of niet door laten gaan van de stages binnen Zorghuis Samen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt u verder geïnformeerd. 

Kerstviering 

De kerstviering kan gewoon doorgaan, aangezien er die dagen geen extra mensen aanwezig zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om u te informeren over ons privacy beleid en toestemming te vragen voor het gebruik van cookies Lees meer...