Over ons

Voorstellen:

Zorghuis Samen is ontstaan vanuit de dagbesteding Ouderenzorg Hooghei, de dagbesteding is in oktober 2012 opgezet door Geert & Sylvia Wolfs.

In 2018 zijn we verhuisd naar Jabbingelaan 10 in Onstwedde, waar we de zorg aan hulpbehoevende ouderen hebben kunnen uitbreiden.

Zorghuis Samen biedt de zorgvragers vanuit een christelijke levensvisie belevingsgerichte zorg in een veilige, herkenbare en huiselijke omgeving, waarbij we zoveel mogelijk aansluiten op de wensen en behoeften van de zorgvragers en hun betrokkenen.

Visie:

Zorghuis Samen, waar meerdere vormen van zorg onder één dak geboden worden.

Samen, omdat we de zorg graag SAMEN met de zorgvrager en hun betrokkenen vorm willen geven en we SAMEN werken met overige disciplines, als huisartsen, fysiotherapeut, logopedist, ect.

Het dorp en de buurt willen we waar het mogelijk is betrekken bij Zorghuis Samen, om het zo een Zorghuis van ons SAMEN te laten zijn.

 

In het woord SAMEN hebben we ook onze visie verwerkt, dit in de betekenis die de letters hebben:

Structuur:

Biedt houvast, zorgt voor duidelijkheid en overzicht en is daardoor bevorderend voor het welbevinden.

aandacht

Door mensen echt te zien en te horen kan er achterhaalt worden wat hen ten diepste beweegt en daarmee kan het verschil gemaakt worden in de zorg voor elkaar.

maatwerk

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen wensen en behoeften, deze kunnen per dag en per moment anders zijn. Vanuit deze gedachte wordt er belevingsgerichte zorg geboden.

eigen regie

Zolang het kan zullen we de vragen stellen: wat kunt u zelf, waar ligt uw kracht, welke ondersteuning heeft u nodig?

normen en waarden

Het respecteren van elkaar, het zorgen voor lichamelijk en geestelijk welbevinden, het bevorderen van welzijn en iedereen op een gelijke manier behandelen zijn hierbij de basisprincipes.