Maatregelen Corona Afdeling Wonen per 15-12-2020

 Maatregelen corona naar aanleiding van de lockdown ingegaan op 15-12-2020 Afdeling wonen 

Naar aanleiding van de tv-toespraak van de minister president Mark Rutte over het coronavirus en de lockdown die vanaf vandaag 15-12-2020 in is gegaan, willen we u op de hoogte brengen van de maatregelen die gelden bij Zorghuis Samen. In overleg met de familieraad en een delegatie van het personeel gaan de volgende maatregelen per direct in. 

Maatregelen ten aanzien van bezoek 

Er mogen maximaal 2 bezoekers per zorgvrager op bezoek komen. Alleen direct betrokkenen (partners, kinderen, kleinkinderen, broers en zussen) of vertegenwoordigers mogen een bezoek brengen. Hierbij gelden de volgende regels: 

– Bezoek is mogelijk op afspraak. 

– Bij binnenkomst dient het bezoek de handen te desinfecteren. 

– Bezoek wordt bij binnenkomst getemperatuurd. 

– Voorafgaand aan het bezoek vindt er een check-in gesprek plaats. 

– Er moet anderhalve meter afstand worden gehouden. 

– Het dragen van een mondkapje is verplicht, alleen bij het nuttigen van consumptie mag het mondkapje even af. Het dragen van een spatscherm is niet voldoende. 

Vervoer 

Aangezien alleen noodzakelijk reizen is toegestaan, worden de mogelijkheden om uw familielid mee te nemen beperkt. U mag uw familielid alleen meenemen in de auto wanneer er een bezoek gebracht moet worden aan bijvoorbeeld de arts, het ziekenhuis of andere noodzakelijke bezoeken. Te allen tijde moet dit worden overlegd met het team van Zorghuis Samen. 

Overige maatregelen 

Het kerstdiner op dinsdagavond 22 en woensdagavond 23 december gaat niet door. In plaats daarvan zal er gezorgd worden voor iets lekkers bij de koffie en thee, passend bij de kerstdagen. 

Personeel 

Alle personeelsleden zijn er op geattendeerd alle maatregelen in acht te blijven nemen, aangezien zij een grote verantwoordelijkheid hebben voor de zorg van uw familielid. Ook heeft iedereen het advies gekregen de contacten te minimaliseren. De pauzes van de personeelsleden worden gesplitst, zodat men in kleinere groepjes met voldoende onderlinge afstand pauze kan houden. 

Er is overleg met de scholen en overkoepelende organen over het wel of niet door laten gaan van de stages binnen Zorghuis Samen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt u verder geïnformeerd.

Betrokken disciplines 

Uitoefening van niet-medische contactberoepen zijn gedurende de lockdown niet toegestaan, hieronder vallen de kapper en de pedicure. In overleg met de zorgvragers die gebruik maken van fysiotherapie, zal ook dit tijdelijk worden gestopt. Dit om zoveel mogelijk externe partijen buiten de deur te houden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om u te informeren over ons privacy beleid en toestemming te vragen voor het gebruik van cookies Lees meer...