Nieuwe Corona maatregen afdeling Wonen

Naar aanleiding van de tv-toespraak van de minister president Mark Rutte over het coronavirus en de aangescherpte maatregelen die vanaf deze week zijn ingegaan, willen we u op de hoogte brengen van de maatregelen die gelden bij Zorghuis Samen. In overleg met een delegatie van de familieraad en het personeel gaan de volgende maatregelen per direct in.

Maatregelen ten aanzien van bezoek

Er mag maximaal 1 bezoeker per zorgvrager op bezoek komen. Alleen direct betrokkenen of vertegenwoordigers mogen een bezoek brengen. We willen u hierbij vragen om het aantal verschillende personen zoveel mogelijk te beperken. Bij het brengen van een bezoek gelden
de volgende regels:

  • Bezoek is alleen mogelijk op afspraak.
  • Bij binnenkomst dient het bezoek de handen te desinfecteren.
  • Bezoek wordt bij binnenkomst getemperatuurd.
  • Voorafgaand aan elk bezoek vindt er een check-in gesprek plaats.
  • Er moet anderhalve meter afstand worden gehouden.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht, alleen bij het nuttigen van
    consumptie mag het mondkapje even af. Het dragen van een spatscherm is niet
    voldoende.

Vervoer

Aangezien alleen noodzakelijk reizen is toegestaan, worden de mogelijkheden om uw familielid mee te nemen beperkt. U mag uw familielid alleen meenemen in de auto wanneer er een bezoek gebracht moet worden aan bijvoorbeeld de arts, het ziekenhuis of andere noodzakelijke bezoeken. Te allen tijde moet dit worden overlegd met het team van Zorghuis Samen.

Personeel

Alle personeelsleden zijn er op geattendeerd alle maatregelen in acht te blijven nemen, aangezien zij een grote verantwoordelijkheid hebben voor de zorg van uw familielid.
Iedereen heeft het dringend advies gekregen de contacten te minimaliseren.
Personeelsleden met klachten laten zich direct testen en komen niet naar het Zorghuis tot ze een negatieve testuitslag hebben. Ook wanneer er binnen het gezin van het personeelslid klachten zijn blijft de betreffende persoon thuis tot de uitslag bekend is.
De pauzes van de personeelsleden zijn gesplitst, zodat men in kleinere groepjes met voldoende onderlinge afstand pauze kan houden.
Er is overleg met de scholen en overkoepelende organen over het wel of niet door laten gaan van de stages binnen Zorghuis Samen. De meeste stagiaires hebben alleen maar online les. Wanneer er wel klassikale lessen worden gevolgd hebben de scholen aangegeven dit met strikte in acht neming van de maatregelen te doen. De stagiaires hebben duidelijke instructies gekregen en bij signalen van het niet in acht nemen van de
regels wordt de stage (tijdelijk) gestopt.

Betrokken disciplines

Uitoefening van niet-medische contactberoepen zijn gedurende de lockdown niet toegestaan, hieronder vallen de kapper en de pedicure. De fysiotherapeut is voor de komende tijd ook gestopt. Dit om zoveel mogelijk externe partijen buiten de deur te houden.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Bij vragen en/of opmerkingen mag u ten alle tijden contact opnemen met Sylvia Wolfs, 06-21412765

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om u te informeren over ons privacy beleid en toestemming te vragen voor het gebruik van cookies Lees meer...