Lustrum Zorghuis Samen

01-10-2018: Start Zorghuis Samen

Voordat Zorghuis Samen bestond, werd de dagbeleving gehouden op Boerderij Hooghei. Er was steeds meer vraag naar kleinschalige woonvoorzieningen en toen er een pand in Onstwedde te koop kwam te staan, hebben Geert en Sylvia het fantastische besluit genomen om Zorghuis Samen te gaan starten. Vanaf 01-10-2018 is Zorghuis Samen officieel gestart met naast de dagbeleving ook het wonen.

Op 01-10-2023 bestond Zorghuis Samen 5 jaar. Dit moment is niet ongemerkt aan ons voorbij gegaan. Op 29-09-2023 mochten de zorgvragers van het wonen en de dagbeleving (en natuurlijk ook het personeel) een feestelijke dag beleven.

Het wonen ging deze dag om 10.30 uur vertrekken met de bus van Folkers Rijopleidingen naar de Orchideeƫnhoeve in Luttelgeest. Bij aankomst hebben ze samen gepicknickt op de parkeerplaats. Eenmaal binnen kon iedereen genieten van alle mooie bloemen en de tropische dieren. Tegen half 5 vertrok de bus weer naar Onstwedde. Bij thuiskomst kon iedereen genieten van een heerlijke bord snert.

Alle zorgvragers van de dagbeleving werden uitgenodigd om te komen op vrijdag 29 september. ’s Morgens kreeg iedereen een heerlijk tompouceje. Om 11.30 uur werd er gezamenlijk Chinees gegeten. Om 13.00 uur vertrok de dagbeleving naar Midwolda om daar een rondvaart te maken door de Blauwestad. Tegen 15.30 uur stapte iedereen van de boot af en werden de zorgvragers naar huis gebracht.

Op 01-10-2023 is er een kerkdienst georganiseerd voor de zorgvragers en hun betrokkenen en het personeel. Het thema van deze dienst was ‘Samen tot zegen zijn’. Dhr. H. Brouwer heeft deze avond een meditatie gegeven, verder zijn er veel liederen gezongen met elkaar. Na afloop van de dienst kon er koffie/thee en een gebakje worden genuttigd en kon met elkaar in gesprek gaan.

Het was een feestelijk weekend waar we met een grote glimlach op terug kunnen kijken.

Geert en Sylvia hebben vanwege het 5 jarig bestaan ook wat gekregen: een vlag met daarop de jaartallen 2018 – 2023 en een bord met de tekst van Jesaja 46:4. Het bord is te bewonderen in de hal van Zorghuis Samen.

Alle personeelsleden van Zorghuis Samen hebben ter ere van het 5 jarig bestaan van Zorghuis Samen een symbolisch aandenken gekregen van Geert en Sylvia:

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om u te informeren over ons privacy beleid en toestemming te vragen voor het gebruik van cookies Lees meer...